
Her Ayın Son Cumartesi Günü - Online
Etkinlik Zoom üzerinden online olarak yapılacaktır.
Lütfen Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresinden iletişime geçiniz.
TÜM ETKİNLİKLERİMİZ KARMA YOGA* KAPSAMINDA ÜCRETSİZ OLUP BAĞIŞ KABUL EDİLMEKTEDİR.
10.30 - 11.30 | Satsang - Ruhsal Sohbet |
11.30 - 12.00 | Meditasyon |
12.00 - 12.45 | Yoga - Tanıtım |
0216 445 94 54 - 0535 638 13 38 numaralı telefonlara veya Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine rezervasyon yaptırılmasını rica ederiz.
* Karma Yoga
Karma Yoga ilk olarak en önemli on Upanishad’tan biri olan Ishavasya Upanishad da tasvir edilmiştir...
Ayrıca Bhagavad Gita’da Karma Yoga dan ayrıntılı bir şekilde bahseder.
Karma; zaten Sanskrit dilindeki anlamıyla davranış, hareket, eylem, yapılan iş demektir. Karma Yasası, her hareketin bir sebebi, bir de sonucu olduğunu söyler. Bilindiği üzere bunlar da birbirine bağlıdır.
Ortaya koyulan hareketler yoluyla aydınlanmayı amaçlayan; kişinin yaptığı aktiviteyi, iyiliği kimsenin gözüne sokmadan yapmasını ve böylece ruhsal özgürlüğe ve huzura ulaşmasını hedefleyen Karma Yoga doğrudan amaca hizmet yolu olarak da kabul edilir. Yapılan şeyin karşılığını beklememeyi, karşılık gelecek düşüncesiyle yapılmamasını, iyiliğin sonucuna duyarsız kalınmasını öğretir.
Karma yoga da sonuçlara odaklanılmış doğru hareketleri yapıp, bunları yaparken kendini hiç hesaba katmadan tanrı ile bütünleşmeyi hedefleyen, bencillikten tamamen arınmış insan bahse konudur. Kısaca ödülsüz hizmet de diyebiliriz.
Karma kelimesi kısaca davranışı, yoga da birliği, birleşimi simgelediğine göre Karma Yoga, davranış ve eylem yoluyla birliğe ulaşmak demektir.
Yapmakla yükümlü olduğu görevleri özenle ve gayretle yerine getiren bir kişi, Karma Yoga’da hedeflenen sonuca ulaşmıştır.
Sizin spirituel olup olmadığınızı belirleyen iş değildir. Bunun derinlemesine anlaşılması gereklidir. Nitekim öğretinin içinde buna örnek bir çok hikaye bulabilirsiniz. Bir kadın sıradan bir fahişe olabilir ya da olağanüstü bir azize. Bunun sebebi onun yaptığı iş değildir, sergilediği tutumlardır.
Davranışlarınız sizin elinizdedir ve bunları istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Kimse herhangi bir tutum için sizi zorlayamaz. İnsanlar sadece sizin davranışlarınıza tesir edebilirler. Ama yine de nasıl davranacağına karar verecek olan sizsiniz ve doğru davranışlar Karma Yoga yoluyla arınmanıza yardim eder.
Bizim seçme şansımız vardır. Bizim özgür irademiz vardır ve bizler bunu fark ettiğimiz andan itibaren sorumluluğumuzda başlar. Burada bir diğerimiz için, yardım etmek, geliştirmek, eğlendirmek, karşılıklı ilişkide bulunmak için bulunuyoruz.
Birlikte yaptığımız yolculuğun vazgeçilmez bir durağı olan Gurudwara Ashram’da, sizin ya da dostlarınızın katılımı ile gerçekleştirilen çalışmalar vardır değil mi? Bu çalışmaların hayatınıza yaptığı katkıları, büyük bir alçak gönüllülükle şefkat dolu öğretmenlerinizin yolculuğunuza verdiği destekleri mutlaka hatırlıyorsunuzdur…
İnsan ilk gününden itibaren bu çetin yolculuğun zorluklarıyla mücadele etmek zorundadır. Dayanıklılığın her gün sınandığı bu zorlu yolculukta karşılaştığı her zorlukla birlikte ruhu da değişime uğrar.
Eğer kendin ve dostların adına memnuniyetini belirtmek ister, şükran duygularına aracılılık etmesini arzu edersen; varlığı ile huzur duyduğun, orada olduğun ya da olamadığın anlarda bile dinlenilecek bir liman, yaşanacak bir yuva olduğunu bildiğin Gurudwara Ashram’dan belki de hiç görmediğin adını dahi bilmediğin yol arkadaşlarımızın da daima bu desteği alabilmesi için katkıda bulunabilirsin.
Yapacağınız katkılarla Karma’nızın bir kısmını temizlemek, Karma Yoga ile arınmak ve aydınlanmak yolunda ilerlemek elinizde.
İlahi lütuf hep sizinle olsun.